perjantai 23. joulukuuta 2011

Poropiiraat

Tämä ohje on napattu kotilieden 22/2011-numerosta. Seuraavallla kerralla kannattaa tehdä täytettä 1,5-kertainen määrä, sillä nyt täytettä tuli aivan liian vähän pohjaan nähden. Ja se muffinipellillinen (12) on ihan sopiva määrä mitä tuosta pohjasta tulee. Seuraavan kerran voisi laittaa muffinivuuat vielä lisäksi, niin olisi helpompi säilyttää.

Pohja:
125g margariinia
3dl vehnäjauhoja
2rkl kylmää vetää
ripaus suolaa

Täyte:
100g purjoa
50g poron kylmäsavurouhetta
suolaa
pippurisekoitusta
margariinia paistamiseen

Munamaito:
1 kananmuna
½dl creme fraische
½dl maitoa
½dl juustoraastetta

pinnalle juustoraastetta

Tee pohja nyppimällä voi ja jauhot+suola sekaisin ja lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinipellille pohjalle ja reunoille tehden "kupit".
Tee täyte kuullottamatta pilkottu pourjo pannulla ja lisää pororouhe ja mausteet. Tee munamaito sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Lisää täyte pohjan kuppeihin ja kaada munamaito päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista uunin alemmalla keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennenkuin irrotat piiraat pelliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti