Sitruunainen juustokakku
Pohja:
200g kaura tai digestive keksejä
n 1dl flora culinessea
Täyte:
1½dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2½ tl sitruunamehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
2dl kuohukermaa (käytin 3,3dl mikä oli aivan liikaa)
Kiille:
2 liivatetta
2dl mangososetta (esim pilttiä)
sokeria maun mukaan
Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimen päädyllä taikinakulhossa. Lisää hiukan lämmitetty culinesse ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä pohja leivinpaperille vuoratun irtopihjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hetkeksi jäähtymään.
Tee täyte sekoittamalla tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Kuohuta kerma. Lisää vedessä liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kuohukerma varovasti joukkoon. Lisää irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jäähtymään ainakin pariksi tunniksi.
Kun täyte on jähmettynyt, tee kiille. Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita mangososeen joukkoon. lisää tarvittaessa sokeria. Kaada kiille täytteen päälle ja pane jääkaappiin jähmettymään.
Juustokakku paranee minusta ajanmyötä, joten voit tehdä kakun hyvissä ajoin ennen juhlia jääkaappiin odottamaan.
Tein juustokakustani jouluisemman värjäämällä sekä täytteen että kiilteen punaisella elintarvikevärillä. Kiilteeseen voi käyttää myös tuoreita marjoja.
sunnuntai 24. tammikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti