Sain työkaveriltani kasan omenoita luapuduttuani tekemään töihin omenapiirakan. Omenoita olikin niin paljon, että tein töihin tämän pellillisen sekä sen lisäksi kotiin piirakallisen. Tämä resepti on hellapoliisin ja kotikokin resepti yhdistelmä.
Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1dl flora culinessea
1tl kanelia
Päälle:
Omenoita
kanelia
Muruseos:
1dl flora culinessea
0,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
1dl neljän viljan hiutaleita
Vaahdota muna ja sokeri, lisää joukkoon jauhoseos, maito ja rasva. Levitä lievinpaperilla vuoratulle pellille ja lado omenat päälle ja ripottele maun mukaan kanelia päälle. Tee muruseos sekoittamalla aineet ja laittamalla sen hetkeksi mikroon. Ripottele muruseos piirakan päälle.
Paista 200-225 asteessa uunin keskitasossa noin 15min. Minulla on kiertoilmauuni, mutta paistoin silti melkein 225 asteessa piirakan eikä ehtinyt palaa tuossa 15 minuutissa.
sunnuntai 19. syyskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti