Pohjana oli 5 munan sokerikakkupohja, täytteet kehittelin aika pitkälti itse, ne tuossa alla. Päälle kaulin valkoista marsipaania, jonka koristelin vielä tomuvärillä helmiäiseksi. Koristeruusut tein itse mustasta sokerimassasta. Marsipaanin alle tein vaniljakreemiä ja reunapursotukset vaniljakreemillä vahvistetusta kermasta.
Alkuun luulin että kakusta tuli aivan liian kostea, koska kakku alkoin "vuotamaan" jääkaapissa, mutta kakun avatessa tämä paljastui turhaksi huoleksi. Kakusta tuli loppujen lopuksi mielestäni varsin hyvä, täytteetkin olivat sopivan napakoita ja pysyivät hyvin kasassa ja sopivat hyvin keskenään.
Vaikka vannoin että tämä oli viimeinen marsipaanikakkuni, voisin kenties kokeilla kakuntekoa vielä joskus. Haastavinta oli marsipaanin ja vaniljakreemin kanssa temppuilu, mutta ehkäpä siihenkin oppisi kun muutaman kerran kokeilee.
Täyte1, Sitruunantäyte:
n 2-3rkl lemon curdia
2,5 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Täyte2, Vadelma-mustikkatäyte:
200g mustikoita
1pss valmista vadelmamoussea
1rkl Vaniljakreemijauhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti