lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mansikka-"Baileys" juustokakku

Lähdin ystävieni kanssa viettämään iltaa ja halusin tehdä meille jotai hyvää. Kauppaan en enää jaksanut lähteä, joten katsoin mihin jääkaapin aineet riittäisivät ja näin syntyi tämä muunnelma baileys juustokakusta. Minulla ei Baileysia ollut, joten käytin St. Brendansia sen sijaan. Täytyy kyl sanoa että tuli yksi kauneimmista kakuista mitä olen tehnyt, eikä makukaan mikään huono ollut. Ehkä pohjaan olisi riittänyt 4-5 liivatetta, nyt kakku oli aika tiivistä tavaraa. Mansikat sopi täytteen kanssa yllättävän hyvin yhteen.

Pohja:
80g kaurakeksejä
80g suklaahippukeksejä
2 riviä pandan valksouklaata
loraus juoksevaa rasvaa (n. 40g).

Täyte:
1,5dl St brendansia
6 liivatetta
1 prk (250g) maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
½-1dl tomusokeria

Kiille:
vajaa 1l mansikoita
1dl mansikka-vadelmahilloa
1dl vettä värjättynä punaisella elintarvikevärillä
2 liivatetta

Tee pohja sekoittamalla kaikki kuivat aineet blenderissä sekaisin ja lisäämällä rasva lopuksi. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

Tee täyte kiehauttamalla likööristä alkoholi pois ja lisää siihen nesteessä liotetut liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokerit, tuorejuusto ja likööri-liivateseos. Levitä pohjan päälle ja anna hyytä jääkaapissa pari tuntia.

Levitä mansikat hyytyneen täytteen päälle. Sekoita liotetu liivatteet lämpimään veteen. Sekoita vesi ja hillo keskenään, niin että hillon sokeri sulaa. Levitä hillovesi mansikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti