Muistan lukeneeni tästä leivästä jo vuosia sitten, mutta innostuin kokeilemaan itse vasta nyt. Olisi kannattanut jo vuosia sitten, oli niin helppo ja hyvä. Olutleivän veroinen helppoudessaan.
Otin reseptin täältä ja säädin hiukan itselleni: http://terveenhyvaa.blogspot.fi/2013/01/taivaallisen-rapeakuorinen-vaivaamaton.html?m=1
5,5 dl Puolikarkea vehnäjauho
2dl sämpyläjauho
1 tl kuivahiivaa
2 tl merisuolaa
noin 4,5dl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää vesi pikkuhiljaa sekoittaen puuhaarukalla. Taikinan tulisi olla hiukan löysää lopussa. Peitä astia tiukasti elmukelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön yöksi.
Aamulla lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita samalla sinne paistoastia (jokin uuninkestävä pata tms, ehkä en käyttäisi pinnoitettua astiaa kuitenkaan). Anna astian lämmetä ja kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kokoa "palloksi" nostelemalla taikinan reunoja sisäänpäin kunnes pysyy suunnilleen kasassa. Ota kuuma astia uunista ja nosta taikina astiaan (ei tarvii jauhottaa tai mitään). Anna paistua kannen kanssa noin 30min ja ilman kantta noin 15min. Kumoa astiasta jäähtymään ja nautiskele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti