torstai 28. toukokuuta 2009

suklaafondant

Olen lupautunut tekemään eräisiin juhliin jälkiruokaa, ja tässä ensimmäinen kokeiluni. Satsiin kuuluisi vielä marcarponevaahto, jota en nyt jaksanut tehdä. Fondantteja olisi ehkä voinut paistaa hitusen kauemmin tai korkeammalla, sillä suklaapala ei ollut kunnolla sulanut sisällä. Ohje on bongattu pastanjauhannan sivuilta ja alkuperäinen ohje on trendi-lehdestä.

Suklaafondant (8 kpl muffinsivuokaan):
50g tummaa suklaata
50g voita
2 munaa
3/4 dl sokeria
½ dl jauhoja
(suklaasydän fondanttiin)

Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahton jauhot ja suklaa-voi seos varovasti käännellen. Kaada muffinssivuokaan niin että jätät kohoamisen varaa. Laita taikinan keskelle suklaasydän.

Paista 190 asteessa uunin alemmalla keskitasolla 10 min. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana!

Vadelmakastike:
Vadelmia
sokeria

Lämmitä vadelmat ja sokeri mikrossa. Käytä tehosekoittimessa ja kaada siivilän läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti