Ja jatkoa seuraa. Kokeilu nro 2; Mudcake.
Mudcake (valmistus 15min, paisto 20min, jäähdytys 45min):
200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita suklaa-voi seos mukaan.
Kaada jauhotettuun n. 24-26cm irtopohjavuokaan (=samalla tarjoiluastia) ja paista 200 asteessa uunin alemmalla keskitasolla 20min.
Anna jäähtyä vähintään 45 min ennen tarjoilua, niin kakkua on helpompi leikata. Kakun tulisi olla keskeltä "juoksevaa", eli täyttä suklaata :)
Passoakastike:
2 passoaa
½ dl appelsiinimehua
2 rkl tomusokeria
Leikkaa passoa kahtia ja kaavi sisus kattilaan. Heitä loput aineet mukaan ja kiehauta kastike. Anna jäähtyä.
Täytyy kyllä myöntää, että passoa ja suklaa ei tulleet kovin hyvin juttuun keskenään, kyllä se vadelmakastike oli parempaa, taidan tyytyä siihen ja tähän mudcakeen, tuli nimittäin ihan namia. Onneksi on vielä sen verran ytyä tavaraa, että eiköhän siitä riitä 12 hengelle :)
sunnuntai 31. toukokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti