sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hampurilaisia

Tein itse hampurilaisia alusta alkaen. Sämpylät tuli tällä ohjeella, jota voin kyllä suositella. Lisään ohjeen tänne vielä kuitenkin, sillä oioin ehkä hiukan: Hampurilaissämpylät.
Lisäksi yhdistin ohjeeseen Pastanjauhajilta napatun kikan "foliotaskuista", joissa sämpylät paistoin. Näin sämpylät pysyi kasassa ja niistä tuli enemmänkin korkeita kuin leveitä.

Pihvit tuli ihan naudan paistijauhelihasta (400g), johon lisäsin yhden kananmunan ja mausteita (aromisuolaa, pippurisekoitusta, paprikaa, cayannea, piripirimaustetta). Pihvejä tuli tuosta annoksesta 4, samoin kuin noita sämpylöitä. Paistoin pihvejä 200 asteessa noin vartin verran, mikä oli hiukan liian kauan. Pihveistä lähti lisäksi "nesteet".. Jos joku osaa sanoa millä sen estää, niin vinkkejä otetaan vastaan.

Täytteeksi tuli karamellisoitua sipulia, paprikamajoneesia (tavalliseen majoneesiin lisätty savustettua paprikajauhetta), HP:n BBQ-kastiketta, cheddaria, tomaattia ja salaattia.

Alla kuva ainoastaan jääkaappiin päätyneestä yksilöstä, muiden osalta oli kiire syödä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti