Tein itse kebab-lihaa ja sille kastikkeet. Tein myös pita-leipää, mutta sen maistelun jätin hiilihydraattitomasta dieetistä johtuen muille syöjille. Kastikkeen alkuperäinen ohje löytyi keskustelupalstalta, josta muokkasin sen omakseni.
Kebab-liha:
400g naudan paistijauhelihaa
1 rkl aromisuolaa
1tl mustapippuria
cayennepippuria
tulista paprikaa
pizzamaustetta
loraus rypsiöljyä
Sekoita kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Tarkoituksena on saada jauhelihan ilmava koostumus rikki ja massa tasaiseksi ilman ilmakuplia. Kääri liha noin 5cm paksuiseksi pötköksi folion sisään ja paista 100 asteisen uunin keskiosassa 4 tuntia.
Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä tiskipöydällä ennen jääkaappiin laittoa. Otin ns. likaiset foliot ennen jääkappivaihetta pois ja valutin turhat nesteet pois.
Seuraavana päivänä suikaloi liha ohuiksi viipaileiksi ja ennen syömistä grillaa hetki uunin grillivastuksen alla. On namia!
Punainen kebab-kastike:
1 pieni keltasipuli
1prk tomaattipyreetä
2 valkosipulin kynttä (yksikin voisi riittää)
n 1rkl turun punaista sinappia
1 tl sokeria
vajaa desi valmista appelsiini-passionhedelmä-mango- mehua
loraus punaviinietikkaa
pippurisekoitusta
suolaa
mausteita (taisi mennä paprikaa, cayennepippuria, yrttisekoitusta)
n 3dl rypsiöljyä
Kaikki muut paitsi öljy blenderiin ja sekaisin. Sitten lisätään öljy pikkuhiljaa. Valmis kastike pulloon.
Pitaleivät tein Mimmin reseptin mukaan.
Lisäksi sekoittelin bulgarian jogurttiin yhden ison valkosipulinkynnen, pippurisekoitusta, aromisuolaa ja basilikaa, jotta sain iskenderin jogurttikastikkeen.
Ja koko komeus sitten yhteen ja suuhun. Avot!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti