torstai 30. huhtikuuta 2020

Pizza -New York Style

Olen pyrkinyt löytämään täydellisen tavan tehdä New York style pizzaa. Nyt kokeilussa seuraavanlainen resepti.

n. 5,5 dl jauhoja (300g)
2,5dl vettä
1/4 tl kuivahiivaa
1tl suolaa
1tl sokeria

tarkista ensin että hiiva toimii, eli sekoita lämmin vesi, kuivahiiva ja sokeri varmistaaksesi että hiiva käynnistyy. Yhdistä tämän jälkeen vesi jauhoihin pikkuhiljaa vaivaten niin että taikinasta tulee kimmoisa pallo ja taikina pysyy kasassa. Jaa taikina 2 osaan ja pyöritä pallomaiseksi. Laita kukin pallo öljyllä voideltuun pakasterasiaan. Pöyrittele pallolla öljy rasian pinnoille ja laita rasia jääkaappiin käymään 48 tunniksi.

Ota taikina kaapista ja leivo samantien pizzaksi hiukan jauhotetun leivinpaperin päällä. Paista pizzakivellä uunissa (max lämpö, minulla 300c). Lämmitä pizzakiveä ennen paistoa noin tunnin verran, vähintään puoli tuntia. Laita pizza uuniin leivinpaperin päällä, mutta nappaa leivinpaperi pois noin minuutin paiston jälkeen, jolloin saat pohjan suoraan kiveä vasten.

Täytteenä kuivaa mozzarellaa (esim valmiit raasteet joita myydään) sekä parmesaania. Muita täytteitä niukanlaisesti! Kastikkeena kokeilin tällä kertaa tuorekastiketta, eli tomaattimurska, tomaattipyrettä, valkosipulinkynsi ja tuore basilika blenderillä sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti