sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Mini -Focaccia

Halusin tehdä pienemmän version focacciasta ja minulla on 20x20cm kokoinen uunivuoka.
Tällaisella reseptillä onnistui loistavasti tällainen mini-focaccia. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla täytteitä laittaa mukaan.

2dl vettä
1,5rkl oliiviöljyä
3/4tl kuivahiivaa
3/4tl suolaa
½rkl sokeria
3,5-4dl jauhoja (joista 1dl durumjauhoja)

Tein taikinan yleiskoneessa sekoittaen ensin lämpimän veden, sokerin, oliiviöljyn ja hiivan. Lisäsin suolan jauhojen kanssa ja jauhot pikkuhiljaa lisäillen. Annoin koneen käydä yhteensä varmaankin 20min. Jätin taikinan kohoamaan kulhoon 30minuutiksi jonka jälkeen levitin sen öljyttyyn vuokaan  öljytyin käsin ja annoin kohota lisää noin 30min. Ennen paistoa painelin taikinaan reiät joihin laitoin rosmariinia ja pinnalle sivelin öliiviöljyä ja ripottelin sormisuolaa.

Paistoin uunissa 230 asteessa noin 20minuuttia.
Nams






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti