torstai 30. huhtikuuta 2020

Pan Pizza - (pizza hut style)

Rakastuin Pizza Hutin Pan Pizzaan jo parikymppisenä asuessani Lontoossa ja se on pysynyt ikuisena lempparinani siitä lähtien. Rosson Pannupizza aikanaan pärjäsi hyvänä kakkosena, mutta nykyään Pizza Hut on ainoa mistä sa kunnon pannupizzaa. Valitettavasti näin korona-rajoitusten aikaan joudun nyt kokeilemaan pannupizzan tekoa ihan itse ja ajattelin yrittää kopioida Pizza Hutin pohjan. Tällä mennään. Ja koska ei ole maitojauhetta, niin laitan ihan maitoa osan nesteestä. Tästä tulee 1kpl 9-inch pizza. Pohjasta tuli mielestäni hyvä, mutta täytteet ei tällä kertaa osuneet nappiin, sillä kastike oli liian mautonta. Mutta taikinan tosiaan kannattaa ensin antaa kohota yksin, sen jälkeen reilusti öljyttyyn pannuun käsin levittämisen jälkeen kohottaa vedottomassa paikassa vielä lisää. Öljy pannulla auttaa pohjaa tulemaan rapeaksi. Ja juusto kannattaa laittaa ihan reilusti pannun reunaan saakka, näin tulee mukavan juustoinen reuna pizzaan.

1/3tl (ruskeaa) sokeria
0,15tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
0,75dl lämmintä maitoa
0,4dl lämmintä vettä
3 dl jauhoja

Ja öljyä reilusti pannuun kun taikinan siihen taputtelee.

Englanniksi sama x3
1 package dry yeast
1 tablespoon sugar
1/2 teaspoon salt
1/4 cup non-fat dry milk powder ~ 0,589dl
1 1/3 cup warm water (105 degrees F) ~3,15dl
2 tablespoons vegetable oil (for dough)
4 cups all-purpose flour ~9,5dl




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti