tiistai 25. toukokuuta 2021

Omena tai raparperi piirakka

 Tämä piirakka on saanut innoituksen tästä Satu Koiviston piirakasta. Mutta itse lisäsin mantelijauhon osuutta ja tästä on tullut ihan mun luotto-ohje. Kuva myöhemin

 

Pohja:

200g pehmeää voita

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl mantelijauhoja

 

Päälle

Omenoita tai Rarperia

Sokeria ja kanelia (1rkl:1tl) 


Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200asteessa noin 30-45min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti