sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Key Lime Pie nro 2

Tein tästä Key Lime Pie kokeilusta uusintaversion ja hyväähän se oli. Tosin melko äkkimakeaa. Tämän tein 4 munalla ja hiukan isommalla pohjalla, ja pelasin varman päälle tekemällä sen piirakkavuokaan, enkä irtopohjavuokaan :) Eli näin:

Pohja:
300g kaurakesejä
1-1½dl voisulaa (flora culinesse)
1rkl siirappia

Täyte:
4 kananmunankeltuaista
tölkki kondensoitua maitoa
2,5 limen mehu
1 limen raaste

Marenki:
4 valkuaista
2dl tomusokeria

Tee pohja murustamalla keksi monitoimikoneessa. Lämmitä rasva ja siirappi mikrossa juoksevaksi ja lisää muruseoksen joukkoon. Levitä korkealaitaisen piirakkapohjan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 10min.

Tee täyte vatkaamalla keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisäämällä maito ja jatkamalla sekoittamista. Lisä sitten limemehu ja -raaste. Lisää pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 15 min.

Tee marenki vaahdottamalla sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää paistetun täytteen päälle ja ota marenkiin väri 175 asteisessa uunissa, eli noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti