sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Mustikka-valkosuklaamuffinssit

Tein Marien ohjeen mukaan mustikka-valkosuklaamuffinsseja. Miksiköhän muffinseistani tulee usein kovin kovia ja kuivia vaikka jauhotkiin kääntelin muna-sokeri vaahtoon nuolijalla enkä käyttänyt siis enää tehosekoitinta.. No, kyl nää syötyä kuitenkin tuli :)

3 munaa
1 1/4dl sokeria
1dl flora culinesse
4dl vehnäjauhoja
2tl leivin jauhetta
2tl vaniljasokeria
3/4dl flora vanilla
100g valkosuklaata
2dl mustikoita

Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää taikinaan noin kolmessa eri erässä vuorotellen rasvaa, sihdaten jauhoja ja flora vanillaa. Sekoita lusikalla kevyesti käännellen sekaisin. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen erittäin varovasti noin 3/4 mustikoista, käännä kerran tai kaksi lusikalla taikinaa sekaisin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista 200 asteisessa uunissa alemmalla keskitasolla noin 15-20 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti