lauantai 28. maaliskuuta 2009

Grahamsämpylät

Tein tänään grahamsämpylöitä ja jostain syystä aina kun käytän grahamjauhoja, leivoksistani tulee melkoisen kovia. Pitäisiköhän grahamjauhojen kanssa käyttää enemmän hiivaa tai jotain? Mutta lämpimänä nämä olivat ainakin varsin herkullisia, katsotaan miten kovia niistä tulee yön aikana.

Taikina: (n. 15kpl)
3 dl maitoa
½ tuorehiivapaketti
2½ dl grahamjauhoja
4½ dl vehnäjauhoja
1/4 dl flora culinessea
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 dl juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Lisää suola ja sokeri. Lisää pari desiä jauhoja ja vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää loput jauhot ja juustoraaste ja alusta taikina. Lisää lopuksi rasva (minä tosin lisäsin rasvan jo maidon joukkoon, mutta ne eivät sekoittuneet keskenään, joten rasvan lisääminen lopuksi lienee parasta).

Anna taikinan kohota lämpimässä (vesihauteessa) 20-30 min. Jaa taikina osiin ja pyörittele niistä pellille pyöreitä palloja. Anna sämpylöiden kohota liinan alla vielä 15 min. Voitele ennen uuniin laittoa maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti