tiistai 24. maaliskuuta 2009

Intialaista kokkailua

Kävimme lauantaina syömässä intialaista (suosittelen), ja koska ruoka oli niin hyvää, on minulla siitä asti tehnyt mieli lisää. Tänään päätin yrittää kokkailla intialaista itse. Kovin onnistunut kokeilu ei ollut, joten en uskalla suositella tätä reseptiä. Kirjoitan nyt ylös kuitenkin, jotta on joku pohja jota lähte kehittelemään. Tämä oli useamman reseptin yhdistelmä ja siinä varmaan meninkin vikaan. Minusta reseptissä ei ollut riittävästi tomaattia, joten siitä voinee aloittaa kehittelyn.

Kanaa intialaisittain:
3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli pieneksi silputtuna
5 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
3tl raastettua inkivääriä
1tl harissaa
1 tlk (370g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
½tl murskattua korianteria
juustokuminaa
currya
chilijauhetta
450g hunajamarinoituja broilerinfilesuikaleita
1 dl kermaa

Lisäksi Naan-leipää, Basmatiriisiä ja Raitaa.

Aloitin paistamalla sipulisilppua miedolla lämmöllä pannulla öljyssä. Kun sipulit olivat pehmenneet lisäsin tomaattimurskan ja mausteet. Annoin keittyä kasaan n. 20 min millä välin paistoin filesuikaleet erillisessä pannussa. Lisäsin filesuikaleet ja kerman kastikkeen joukkoon.

Raidan tein sekoittamalla Santa Marian valmispussin ruokajogurttiin.

Söin sapuskan raidan, itsetehtyjen Naan-leipien ja basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti