lauantai 21. maaliskuuta 2009

Suolaisia sarvia

Minulla oli vanhaksi mennyt maitorahka ja jotain piti keksiä ja päädyin näihin Marien sarviin. Tein montaa erilaista versiota täytteistä, eniten kuitenkin pesto-aurinkokuivattu tomaatti -versioita. Harissa-metvursti yhdistelmä yllätti ja oli ehkä paras yhdistelmä noista kaikista.

Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
50g margariinia
2½ tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2dl juustoraastetta
3/4 dl kylmää maitoa
250g maitorahkaa

Täytteet:
Pestoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Mozzarella juustoraastetta
Metvurstia
Harissaa
Sinihomejuustoa
1 muna voiteluun

Tee taikina nyppimällä ensin rasva, juustoraaste ja jauhot sekaisin ja lisäämällä sen jälkeen maitorahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli noin 30cm ympyröiksi. Levitä pohjalle ensin joko harissaa tai pestoa, sen jälkeen hiukan juustoraastetta.

Leikkaa ympyrä 8 osaan. Laita paksuun päähän joko metvurstia, aurinkokuivattua tomaattia tai sinihomejuustoa ja pyöritä paksusta päästä aloittaen sarveksi.

Voitele sarvet munalla ennen uuniin laittoa.

Minulla kävi pieni kömmähdys paistovaiheessa. Marien ohjeen mukaan sarvia tulisi paistaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Luin ohjeen väärin ja paistoin sarvia ensin 150 asteessa 15 min ja sitten 200 asteessa vielä 10 min. Mutta ihan hyviä tuli näinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti