--28.3. lisäys: Tuo jauhon määrä lienee oikea, jotta saa kuohkeita leipäsiä, mutta käsillä taikinaa ei kannata yritä muotoilla. Jossain ohjeessa kehotetaan nostamaan taikinaa pellille suoraan puuhaarukalla ja sitten taputtelemaan jauhotetuilla käsillä tasaiseksi. Tämä lienee parempi taktiikka kuin minun "taikina käteen ja menoks".
Taikina:
2 dl maitoa
1 dl ruokajogurttia
½ pala tuorehiivaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
5,5 dl jauhoja (6,5 dl ?)
(juustoraastetta)
Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva seoksen joukkoon. Lisää mausteet ja jauhot, alusta taikina. Anna kohota lämpimässä n. 30min. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle 5 pisaran muotoista leipää. Lisää juustoraaste.
Paista 275 asteessa 7 min. Sivele 4 min kohdalla juustottomia leipiä rypsiöljyllä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti