perjantai 20. maaliskuuta 2009

Lasagne

Päätin perjantain kunniaksi tehdä lasagnen. Tämä ei ole mikään kevyin versio, mutta oli kyllä sitäkin maukkaampi. Pelkäsin alkuun, että lasagne jäisi liian kuivaksi, mutta pelko osottautui ihan turhaksi, oli mehevää ja maistuvaa.

Jauhelihakastike:
400g naudan paistijauhelihaa
1tkl (370g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
2rkl ketsuppia
n. ½ dl vettä
2 punasipulia
5-6 kynttä valkosipulia
1tl harissaa
mustapippuria
aromisuolaa
oreganoa

Valkokastike:
2dl creme fraiche 5%
2,5 dl ruokakermaa
3-4 dl juustoraastetta
valkopippuria

Ruskista punasipuleita hetken aikaa pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista jauheliha ja lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna porista pienellä lämmöllä n. 15min.

Tee valkokastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Lado uunivuokaan ensin lasagnelevyjä, sitten jauhelihakastiketta ja lopuksi valkokastiketta. Toista 2 kertaa. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä, valkokastiketta ja 2-3dl juustoraastetta.

Paista uunin alemmalla keskitasolla 200 asteessa n. 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti