lauantai 14. maaliskuuta 2009

Pizzahyrrät

Nämä hyrrät on tehty Marien alkuperäistä ohjetta mukaillen. Tein sekä pesto-, että harissapohjaisia hyrriä, joista pestopohjaiset olivat enemmän minun makuuni.

Taikina:
2 dl vettä
2/3tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 pkt tuorehiivaa

Täyte:
pestoa tai harissaa
naudan kylmäsavufilettä
mustia oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia
murustettua fetaa tai sinihomejuustoa
parmesaania

Tee taikina sekoittamalla hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiukan jauhoja ja sekoita puuhaarikalla, niin että taikinaan sitoutuu ilmaa. Lisää loput jauhot ja alusta taikina. Lisää lopuksi oliiviöljy.

Laske keittöaltaaseen lämmintä vettä ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Kun taikina on kohonnyt kauli siitä n. 30cm x 50cm kokoinen levy.

Levitä pohjalle ensin pesto/harissa ja sen jälkeen muut täytteet parmesaania lukuunottamatta. Rullaa levy pitkältä sivulta kasaan ja leikkaa rullasta n. 1cm levyisiä paloja ja nosta ne uuninpellille leiikkauspuoli ylöspäin.

Raasta pinnalle parmesaania ja paista uunin alaosassa 225 asteessa 15-20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti