perjantai 13. maaliskuuta 2009

Meksikolainen papupiiras

Tämä on todella helppo ja hyvänmakuinen piirakka, josta on tullut minun oma suosikki. Pohja on Hellapoliisin rukiisen lohi-katkarapupiirakan mukaan tehty ja täyte on Pirkan ohjeen mukaan.

Ruispohja:
1 dl Flora culinessea
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
½ dl maitoa

Täyte:
400g naudan paistijauhelijaa
1 tlk (400g) kidneypapuja chililiemessä
1 tlk (220g) Salsa Mexicana Casera (La Costeña)
1 prk Italialaiset yrtit tuorejuusto
1-2 rkl vehnäjauhoja
puolikas purjo
1 punainen paprika
1 punasipuli


Tee pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään ja lisäämällä siihen Flora Culinesse. Nypi pohja murusiksi ja lisää kylmä maito. Sekoita tasaiseksi ja tapulle piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tee täyte ruskistamalla ensin jauheliha ja sekoittamalla sen joukkoon valutetut pavut, salsa, tuorejuusto sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna kypsyä muutaman minuutin. Kaada täyte piirakkavuokaan. Leikkaa purjo, paprika ja sipuli paloiksi ja ripottele täytteen päälle.

Paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 30 min.

Tarjoile salaatin kanssa.

1 kommentti:

  1. Nami! Tämän reseptin piirakka maistui kyllä todella hyvältä.

    VastaaPoista