Nämä työväenopiston kokkikurssilla tehdyt rieskaset toimii hyvin esim. leivän painikkeena tai pienen sapaksen pohjana.
2dl maitoa
1dl vettä
25g voita
3/4dl perunasosejauhetta
½tl suolaa
2 tl anista
1 muna
n. 3dl hiivaleipäjauhoja
pinnalle: maitoa tai voita
Kuumenna maito, vesi ja voi mikrossa, sekoita joukkoon perunasose ja anna tekeytyä puuromaiseksi. Lisää joukkooon mausteet, muna ja jauhot pikkuhiljaa. Taikina jää löysähköksi, joten nosta taikinasta lusikan avulla nökäreitä leivinpaperin päälle ja taputtele ne jauhotetuin käsin ohuiksi lättänöiksi. Taikinasta tulee noin 15 pientä leipästä. Pistele leipiä haarukalla ja paista 250 asteessa 10-12 minuuttia. Sivele uunista ottamisen jälkeen pinnalle maitoa tai voita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti