Tämäkin työväenopiston kurssilla tavattu tuttavuus. Itse en tehnyt, joten pitää joku kerta kokeilla kotonakin, oli aivan loistavaa!
400g lohifileetä
2rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2rkl mustapaputahnaa
4 kevätsipulia tai pätkä purjoa hienonnettuna
4rkl maapähkinäöljyä
2rkl soijaa
Taputtele kala kuivaksi talouspaperilla. Laita kala uunivuokaan. Sekoita hienonnettu inkivääri, valkosipuli ja mustapaputahna ja levitä tahna kalan päälle. Höyrykypsennä kala wokpannussa tai höyrykattilassa kunnes kala on kypsä. Ota kala pois lämmöstä ja ripottele sipulisiivut kalan päälle. Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa ja kaada se kuumana sipulien päälle, niin sipulit hiukan kypsyvät. Valuta vielä päälle soijaa ja tarjoile lämpinämä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti