Nämäkin Sapas-kurssilla tehnyt leivät näyttivät niin näppäriltä tehdä ja maistuivat todella hyviltä.
2dl hienoja ruisjauhoja
1tl kuivahiivaa
½-1tl suolaa
1,25dl vettä
1tl kuminan siemeniä (huhmaroitu)
1tl aniksen siemeniä (huhmaroitu)
Sekoita jauhot, hiiva ja mausteet keskenään. Lisää 42 asteinen vesi ja vaivaa taikinaksi. Taikina voi olla vaikeaa käsitellä. Leita leivinpaperin päälle ruisjauhoja ja jaa taikina pariin osaan leivinpaperin päälle Ripottele päälle runsaasti ruisjauhoja ja kauli varovasti muutaman millin paksuisiksi levyilksi. Leikkaa taikina pyörällä suorakulmioiksi tai neliöiksi. Pistele haaruikalla ja ripottele päälle kuminan siemeniä. Paista näkkileipiä 225 asteessa noin 10 minuttia tai kunnes kuivia.
Tarjoile esim pesto suomalaisittain kanssa.
lauantai 8. joulukuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti