lauantai 18. tammikuuta 2014

Hölskykurkut, tillitartar


Hölskykurkut:
½ kurkku
1tl suolaa
1tl sokeria
1½rkl valkoviinietikkaa
reilusti tilliä

Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja laita kaikki aineksi kannelliseen astiaan. Hölskytä niin että mausteet sekoittuvat, anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa.

Tillitartar:
1 pieni suolakurkku
2rkl kapriksia
1dl majoneesia
3rkl hienonnettua tilliä
2tl sitruunamehua
1tl sitruunan kuorta
½tl suolaa
½tl mustapippuria
½tl sokeria

Leikkaa kurkku aivan pieneksi, valuta lävikössä kosteus pois. Hienonna myös valutetut kaprikset silpuksi. Sekoita ainekset ja anna tasaantua jääkaapissa noin ½ tuntia.

Majoneesi:
2½dl rypsiöljyä
2tl sinappia
2tl valkoviinietikkaa
1/6tl suolaa
1/6tl mustapippuria
1 kananmuna

Laita aineksi korkeaan kapeaan astiaa ja sekoita sauvasekoittimella hitaasti majoneesiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti