lauantai 18. tammikuuta 2014

Red Velvet kupikakkuja

Kokkikurssilla tehdystä Red Velvet kakun ohjeesta muokattu versio, josta tein pieniä minikuppikakkuja.

Kuppikakut:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1-2tl punaista elintarvikeväriä
1dl kermamaitoa
63g voita
1 3/4 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmunaa
½tl ruokasoodaa
½tl valkoviinietikkaa

Kuorrutus:
50g tuorejuustoa
50g mascarponejuustoa
½dl tomusokeria
½tl vaniljasokeria
½dl kuohukermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon, lisää suola. Sekoita maito ja väriaine keskenään. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen puuhaarukalla. Lisää puolet jauhoista ja puolet nesteestä, sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja neste, sekoita kunnes tasaista. Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan, sekoita nopeasti.
Kaada taikina kuppikakkuvuokiin ja paista 10-15min, tarkista kypsyys tikulla.

Sekoita kuorrutteen tuorejuustot ja sokerit ensin sähkövatkaimella kuohkeaksi, lisää sitten kerma ja vatkaa kiinteäksi ja sileäksi. Pursota kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti